Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Ons beleid inzake Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Four IT streeft naar een betere balans tussen mens, planeet en winst, de drie pijlers van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dat leidt namelijk tot betere resultaten voor zowel de samenleving als ons bedrijf.
Sinds de oprichting in 1993 heeft Four IT een enorme ontwikkeling doorgemaakt op professioneel én maatschappelijk gebied. Wij zijn niet alleen bezig met geld verdienen. Bijdragen aan een betere wereld is voor ons minstens zo belangrijk.
Daarom heeft Four IT in 2007 de onafhankelijke stichting ITdonations opgericht. ITdonations zorgt voor de duurzame en verantwoorde afvoer van ICT-apparatuur, mobiele telefoons en palmtops uit de zakelijke markt.
De bedrijven die met de stichting samenwerken, doen dat allemaal geheel belangeloos. Daardoor gaat het geld dat wordt verdiend met de verkoop van afgeschreven apparaten volledig naar goede doelen.
In het professionele verwerkingsmodel van ITdonations staan veiligheid en milieu voorop. Zo worden de gegevens die nog op de apparatuur staan verwijderd met Blanco-software. Deze software is goedgekeurd door onder meer de AIVD.