Logistieke diensten

Logistieke diensten

Logistieke diensten

Four IT is uw ideale logistieke partner bij plaatsing of vervanging van IT-apparatuur. Maar wij kunnen u ook helpen bij de voorbereiding daarvan. Wij voldoen aan al uw logistieke IT-behoeften. Maar voordat wij aan de slag gaan, stellen we eerst een projectplan voor u op.

Pre-installatie

Aangeschafte hardware kunt u meestal niet direct gebruiken. Vaak moet er eerst een identificatiecode worden aangebracht en een software-image worden geïnstalleerd. En soms moet het BIOS worden aangepast of het geheugen worden uitgebreid. Dit kunnen wij allemaal vóór de levering voor u doen. Dan kunnen uw IT-medewerkers direct aan de slag.

Onze Pre-installatie diensten:

 • Opslag
 • Uitpakken
 • Controle of de apparatuur werkt
 • Aanbrengen identificatiecode
 • Installatie
 • Software-image
 • Aanpassing van het BIOS
 • Installatie extra geheugen of SSD

Hardwaremigratie

Nieuwe hardware die bij u is afgeleverd, moet eerst worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld op de werkplek van de medewerkers of in het serverrack. Uw IT-medewerkers moeten dit vaak doen terwijl ze met iets anders bezig zijn. Wij plaatsen de hardware op de werkplek of in het serverrack en verwijderen alle aanwezige oude apparatuur.

Onze hardwaremigratie diensten:

 • Plaatsing hardware op werkplek of in serverrack
 • Vervanging hardware op werkplek of in serverrack
 • Verwijdering oude hardware op werkplek of in serverrack
 • Verhuizingen
 • Projectmanagement

Afvoeren en verwerken van oude hardware

Four IT is gespecialiseerd in het op een milieuvriendelijke en gestructureerde manier afvoeren en verwerken van afgeschreven of overtollige ICT-apparatuur, zoals desktops, notebooks, servers, opslagapparatuur en mobiele apparaten. Dat doen we voor een groot aantal nationale en internationale organisaties.

Four IT werkt met software van Blancco voor het verwijderen van gegevens. Daardoor kunnen wij garanderen dat uw gegevens echt volledig zijn gewist.

Wij stellen rapporten op waarin staat wat er met uw ICT-apparatuur is gebeurd. Die heeft u bijvoorbeeld nodig voor uw boekhouding of voor overheidscontroles. Apparatuur die volledig is afgeschreven, wordt op milieuvriendelijke wijze verwerkt. Uiteraard krijgt u daar een bewijs van.
Four IT helpt organisaties bij het op een efficiënte en milieuvriendelijke manier afvoeren van gebruikte en afgeschreven ICT-apparatuur.

Moderne organisaties kunnen niet meer zonder ICT-apparatuur. Maar die apparatuur moet na verloop van tijd worden afgevoerd. Dat is doorgaans een arbeidsintensieve en kostbare aangelegenheid waarbij nogal wat logistiek inzicht komt kijken. Bovendien bent u verplicht om oude of defecte ICT-apparatuur op een milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde manier te verwerken. En u moet steeds vaker kunnen aantonen dat u dat doet.

Organisaties verkopen vaak afgeschreven ICT-apparatuur zonder te weten wat er verder mee gebeurt. Van een goede rapportage is doorgaans geen sprake. Four IT neemt het afvoeren en verwerken van oude apparatuur graag van u over. Dat bespaart u veel tijd, geld, energie en zorgen. Bovendien zorgen wij voor een optimale restwaarde van uw overtollige ICT-apparatuur. Wij verstrekken u alle benodigde rapporten, ook over ICT-apparatuur zonder restwaarde.

Bij aanschaf van nieuwe hardware ontvangt u nu een tegoed van 14% van de aankoopwaarde dat u kunt besteden aan logistieke IT-diensten. Het tegoed kunt u gebruiken tot maximaal 25% van de waarde van door u afgenomen diensten.

Bent u geïnteresseerd in onze logistieke IT-diensten of heeft u vragen?

Neem contact op met ons verkoopteam. E-mail: vbd@fourit.nl, of telefoon: 030-2484007