“Meer dan alleen dozen schuiven.” 

De jarenlange partnership tussen
Screen Europe B.V. & Four IT


Het partnership tussen de Nederlandse IT-leverancier Four IT en SCREEN Europe gaat al jaren terug. Met persoonlijke service en support weet de IT-partner uit Leiderdorp zich al jarenlang van andere leveranciers te onderscheiden. “De juiste hardware leveren kan iedereen,” volgens Gerrit-Jan Noltes, Director Service and Support EMEA bij SCREEN Europe. “Maar Four IT levert echt toegevoegde waarde door inbreng van kennis en proactieve support.”

SCREEN Graphic Solutions is wereldwijd een van de grootste fabrikanten en leveranciers van productiesystemen voor de prepress- en grafische industrie. De Japanse multinational produceert onder andere inkjetprinters, UV-inkjet-labelpersen, inkjetpersen en andere hardware. SCREEN Europe, de Europese afdeling van het Japanse moederbedrijf, heeft zijn hoofdkantoor in Nederland. In Amstelveen produceert het bedrijf gigantische printers die worden aangestuurd door een innovatieve serverconfiguratie. En om die bedrijfskritische printers goed te laten werken, is de juiste hardware én support nodig.

De keuze voor Four IT
In 2012 zocht de Nederlandse afdeling van SCREEN Europe een betrouwbare partner om de hardware voor hun supercomputers te leveren. Aangezien SCREEN wereldwijd een partnership heeft met Hewlett Packard Enterprise, waren ze op zoek naar een IT-bedrijf dat de juiste HPE-apparatuur kon leveren en installeren.

Gerrit-Jan Noltes kwam snel in contact met Four IT. Hoewel er ook andere partijen in het spel waren, was de keuze voor Four IT snel gemaakt. “De juiste hardware leveren kan iedereen, maar we hadden ook advies nodig over de implementatie van de servers. Daarin maakt Four IT het verschil”.

De juiste HPE-configuratie
Voor Four IT is het een uitdaging van formaat. Met een team van techneuten ontwikkelt het bedrijf een krachtige HPE-configuratie om in de printers te installeren. Voor elke printer leveren ze de juiste hardware en installatie. Elk kwartaal kijken ze of de set-up nog voldoet aan de vereisten van SCREEN.


Het gaat verder dan een puur commercieel verhaal. Four IT is eerder 
een kennispartner dan een leverancier.

- Gerrit-Jan Noltes, Director Service and Support EMEA bij SCREEN Europe

Overstap naar ProLiant DL380
Na eerst met grote servers te hebben gewerkt, is Four IT overgestapt naar kleinere servers. Om de printers van SCREEN draaiende te houden, werken ze nu met de meest geavanceerde processoren en netwerkcomponenten van Hewlett Packard Enterprise. De ProLiant DL380 levert de snelheid en betrouwbaarheid die het bedrijf nodig heeft om altijd up & running te zijn. De server is dé keuze voor bedrijfskritische processen en workloads.

Naast de hardware en integratie levert Four IT ook permanente monitoring van de servers. Ze houden 24/7 de omgeving van SCREEN in de gaten om te controleren of er geen serverissues zijn. Zo garanderen ze met hun diensten optimale beschikbaarheid van de missie kritische printers.

Een nieuw intern netwerk
Four IT is voor SCREEN de trusted advisor en vaste leverancier van de hardware voor de printers. Maar af en toe werken ze ook samen aan interne projecten. “Recent hebben we Four IT gevraagd mee te werken aan een intern netwerkproject. We wilden de security van ons netwerk uitbreiden en deden daarbij een beroep op de kennis en knowhow van Four IT.”

Meer een partner dan een leverancier
De relatie tussen Four IT en SCREEN is al acht jaar erg sterk. “Het gaat verder dan een puur commercieel verhaal,” vertelt Noltes. “Four IT is meer een kennispartner dan een leverancier.” Four IT nodigt Noltes en zijn team bijvoorbeeld regelmatig uit voor technische update sessies en beurzen. Op die manier blijft SCREEN op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de technologie die fundamenteel is voor hun bedrijf.

Aan de basis van het partnership tussen de twee bedrijven ligt de unieke aanpak van Four IT. De manier waarop Four IT werkt is uniek in de IT-wereld. “Ze doen meer dan alleen dozen schuiven”. Four IT kent de omgeving van SCREEN door en door. Als Gerrit-Jan een vraag heeft, weet Four IT heel snel wat er nodig is. “We hebben weinig woorden nodig.”